Landing Sites video documentation

This video documents a part of the Landing Sites project, inspired by the works and lives of the artist/architect duo Arakawa and Gins. The video is by Kathrine Fallmyr and Heidi Jessen. It is from a presentation of the project at Oslo National Academy of the Arts, Dec 2013, where the public experienced two different renditions of explorations of Arakawa and Gins work.
– see Landing sites log book category for all posts on the project.

 

Nytt seminar i rekken “Koreografer for fremtiden”

Temaet denne gangen er Koreografi og produksjon, og foregår 28.mars.

Tid: fredag 28.mars kl 10-15

Sted: Styrerommet (bak Kantinen), Kunsthøgskolen i Oslo

Seminaret ønsker å belyse hvordan et kunstneriske prosjekt er satt sammen av en praktisk organisering og hvilke konsekvenser denne organiseringa gir for det kunstneriske prosjektet. Seminaret inviterer til en diskusjon om hva som skjer med kunsten når den skapes og vises i andre kontekster og hvordan refleksjonen rundt produksjonsvilkår kan være med å påvirke hvilken kunst som blir skapt.

Inviterte innledere:

Per-Gunnar Eeg-Tverbakk er en norsk kunstner og kurator som disputerte i 2012 med prosjektet “Rom for innblanding” ved Kunsthøgskolen i Oslo. Tverrbakk var med å starte opp Kunsthall Oslo og har kuratert galleriutstillinger, biennaler og prosjekter både nasjonalt og internasjonalt.

Hooman Sharifi og Ida Gudbrandsen.
Sharifi er kunstnerisk leder og koreograf for Impure Company. Gudbrandsen var ansatt som produsent frem til ho starta som medskapande utøver i kompaniet i 2011. Impure Company produserer scenekunst som vises nasjonalt og internasjonalt. I 2013 arbeidet de med “Once upon a time country” under Høstutstillingen i Oslo.

Henriette Pedersen og Morten Kippe.
Pedersen er koreograf og arbeider et sted mellom teater, dans og visuell kunst. Kippe er utdannet cand. mag i kunsthistorie og har arbeidet som produsent innenfor det frie scenekusntfeltet i Norge og Tyskland. Sammen med flere samarbeidspartnere åpnet de dørene til et atlier på Kunstnernes Hus fra okt 2013 til feb 2014 for prosjektet “Das Nebelmeer”, andre del av triologien “Riding Romance”.

Påmelding i tiden 12. til  23. mars HER. Begrenset antall plasser.

Velkommen!